tisdag 19 maj 2009

När någon drar ur kontakten och allt blir lugnt

Nej, nu skriver jag ett inlägg på bloggen i stället!

Dagen har gått i ett huj. Möten på möten, jobblunch, över till ny storkund för en eventplanering och så medarbetarsamtal med nye medarbetaren. Däremellan ta hand om mejlen då och då "så det inte gömmer sig några bomber där", som jag nyss läste någon uttrycka det...

Rensa skrivbordet och låsa in datorn och full fart mot hissarna och sen svischa hem för att hämta grann-Ida och så ut till Plantagen i Bromma. Shoppa, leta, blanda, ångra och sen leta igen och sen ta emot personalens trötta blickar när vi sist av alla lämnar växtshoppingcentret.

Ida köpte en djungel till hennes terass och jag köpte fyra pelargoner till min balkong. Och så en Japansk dvärgpil! En lång slank stam som påminner lite om mig. Rosa små blommor i det lilla lövverket. Och epitetet dvärg passar ju bra på min lilla pyttebalkong. Hoppas den ska trivas.

In med blommorna, ur jobbkläderna, in i slappkläder, ner i tvättstugan. Ingen har tagit min tid trots att jag är sen och jag skickar en tacksamhetens tanke till husets alla invånare som har annat för sig ikväll. Två 40-gradare laddas och den ena ska ta 49 minuter och den andra 51, upplyser digitalsiffrorna. Uppför trapporna och fixa käk och svara i telefonen som plötsligt börjar ringa när omeletten är klar och sen börjar jag att fundera på om jag ska säga till grannen under att jag tänker skura balkongen nu med såpvatten, så han kan flytta undan ömtåliga möbler till exempel.

Kommer på att jag kan flytta bilen när jag hämtar tvätten och funderar på om jag ska hinna plantera om pelargonerna i fina krukor efter balkongskurningen. Och sen stirrar jag bara rakt fram genom fönstret, ner över kanalen och sjön och mot lamporna som börjar glimma på andra sidan, i Birkastan. Och jag känner hur någon rycker ur kontakten lite fint och hur jag bara direktslappnar av och kommer på att jag kan skura balkongen en annan dag. En annan dag!

Och att pelargonerna inklusive de som övervintrat i mitt sovrum, de kan planteras om och beskäras en annan kväll.

Det kan vara dags att njuta en liten stund. Fundera över vilket te som ska väljas snart. Se fram emot att dotter Carro kommer och hälsar på ikväll efter sena jobbet. Vara glad över att det står en Japansk därgpil och darrar i den småkalla kvällsbrisen på min balkong. Skriva några rader på bloggen. Slå en signal till Ida och sen gå över och kolla på hennes djungel.

I lugn förvissning om att sommaren i sin helhet ligger en bit fram och väntar. Och att det jag inte hinner idag kan jag göra en annan dag.

Inga kommentarer: